Видовете бижу и какво те казват за теб

Помнете и правилото, че обемните аксесоари изглеждат най-добре върху семпли дрехи. Това означава да стоите далеч от цветни и животински принтове, дрехи с камъни, метални детайли и пайети. Малката черна рокля е идеален вариант за моментите, в които искате да съчетаете два вида бижута, докато обикновената комбинация от деним и бяла риза ще предостави поле за изява на всяка огромна огърлица. Придържайте се към неутрални цветове на дрехите, особено когато бижутата са много богати и пъстри.

Семплите и деликатни бижута пък са предназначени за дрехите с асиметричен дизайн, ярък цвят, изрязани детайли и разбира се, принт.

Избирайте внимателно обеците си

Големите обеци са красиви и няма как да не бъдат забелязани, тъй като погледа на всеки ще се насочи именно към тях. За да се уверите, че те обрамчват лицето ви и подчертават чертите ви, изберете модел, който отива на формата му. Повече за това можете да научите тук.

Когато носите обеци, осигуряващи огромна доза блясък, е най-добре да не залагате на прекалено сложна прическа. Помнете, че както при дрехите, и тук всичко се свежда до баланса. Обемните обеци отиват повече на права или вързана на опашка коса. Ако прическата ви пък се състои от сложна плитка или едри букли, заложете на по-деликатен модел.

Не забравяйте да съобразите и грима си с тях. Ако те са прекалено цветни, то неутралните сенки и червило са удачен избор.

Съчетайте правилната огърлица с правилното деколте

Топовете и роклите без презрамки, с паднали рамене или V-образни деколтета са идеални за съчетание с обемно бижу. Класическите яки, дълбоките деколтета и дрехите, чиито най-забелязващи се детайли се намират в горната им част, трябва да се избягват.

Уверете се, че блузата, роклята или ризата, които съчетавате с интересно бижу, са едноцветни, за да не открадват фокуса от него. Никога няма да сгрешите с неутралните цветове, затова този тип бижута най-добре се носят с черно, сиво, бежово и т.н.

Уверете се, че блузата, роклята или ризата, които съчетавате с интересно бижу, са едноцветни, за да не открадват фокуса от него. Никога няма да сгрешите с неутралните цветове, затова този тип бижута най-добре се носят с черно, сиво, бежово и т.н.

Обърнете внимание на дланите си

Когато носите пръстен с голям камък (или с повече камъни) трябва да знаете, че цялото внимание ще бъде привлечено от движението на ръцете ви. Това означава, че маникюрът ви трябва да е перфектен и по възможност най-семпъл.

Уверете се, че цветът на лака ви не се “сблъсква“ с този на камъните и детайлите по пръстена. Избягвайте да носите бижута с прекалено много цветове и детайли, когато маникюрът ви е в няколко нюанса, има рисунки или брокат.

0