Грижа за вашите бижута

 

След употреба съхранявайте вашите бижута индивидуално на сухо и сигурно място. За предпочитане върху дунапренена подложка. Не ги оставяйте на влажни места, също така не ги излагайте на пряка слънчева светлина, избягвайте резките температурни разлики, това може да им навреди. Пазете ги от груби поърхности.

Колкото по-малко четкате бижутата си, толкова по-дълъг живот ще имат те. Избягвайте директен контакт с абразивни химически продукти. Също така имайте в предвид, че парфюмите и козметиката, съдържат химически продукти, които могат да повлиаят на външния вид на вашите бижута.

Почиствайте бижутата си с топла вода и сапун (с неутрално pH), след това ги подсушавайте с подходяща мека кърпа, най-добре е тя да бъде от естествена кожа. Също така може да използвате специализирани кърпички за полиране на бижута. Не забравяйте, че бижутата с покритие винаги са по-деликатни и трябва да се почистват с допълнителна грижа. Поради тази причина избягвайте да ги третирате с течни или неспецифични полиращи средства.

0